Jdi na obsah Jdi na menu

SOUSTŘEDĚNÍ SLAVONICE 2024

53931081762_4bd15539dc_c-vert.jpgFlorbalové soustředění 2024 dětských kategorií jsme ve Slavonicích pořádali již po čtvrté a většina se nás shodla, že patřilo k nejlepším. A to jsme ještě v červenci řešili, zda jej nebudeme rušit kvůli malému počtu hráčů. Nakonec vše dopadlo naopak a celou kapacitu 28 míst ve školní ubytovně jsme poprvé naplno využili.

Velký podíl na úspěchu akce má slavonické prostředí. Výborné ubytování, obědy a večeře ze školní kuchyně, a hlavně všechna sportoviště na dosah ruky. Snídaně a večeře jsme si připravovali sami v kuchyni kousek od pokojů, hry a ohniště na přilehlé zahradě.

Ale rozhodující byl přístup kluků, trenérů a několika rodičů, kteří se s námi na akci vystřídali. Vše ladilo dohromady. Jen ta vedra! Část venkovního programu jsme museli zrušit a místo něj trénovat v tělocvičně. Vytrvalostní disciplíny za 34°C by nás asi položily. Program přesto běžel naplno. Jedna část byla zaměřena na florbal a kondičku, druhá na etapovou hru. A tak ani nevadilo, že sousední kuželna, kam si večer chodíme zahrát, byla tentokrát kvůli rekonstrukci mimo provoz.53932230878_3322fe100c_c-vert.jpg

Sportovní část soustředění se skládala z řady tréninků v tělocvičně, rozcviček, atletických disciplín, fotbálku, kondičního testu a turnaje ve stolním tenisu, který skvěle zorganizoval Domča Herynek. Bohužel plánované turnaje v badmintonu a futsalu se pro nedostatek času ani nepodařilo dohrát do konce. Vyvrcholením byl přátelák s týmem Centropen Dačice v jejich tělocvičně. Většinou byli starší než my, ale postupně jsme hru vyrovnávali a prohráli jen o jeden gól. Kluci měli radost, když za nimi v sobotu přijel Štěpa Ludmila a od pondělí Hoza Koukal z týmu mužů. Hned si všichni rozuměli.

Letošní etapovka „Dick na korzárské lodi“ byla napínavá až do samého konce. Zlaťáky za etapy, ve kterých jsme ukrývali jednoho z hráčů v lese, v kotlíku smažili lívance, fakírsky hráli páku, za diamanty zvládali studenou sprchu, procházeli slepeckou stezkou, vyřezávali lodičky z kůry atd. atd. vrcholily cestou za pokladem. Dokonce jsme jej po Slavonicích v posledním večer pomocí QR kódů objevili dvakrát!53932226698_c2fbe19695_c-vert.jpg

K řadě zážitků patří i čínská polévka, aquapark v Dačicích, tříkilometrová stezka kolem Monserratu s padajícími meteority na půlnoční hvězdné obloze i chvilky volna v partě. Objevili jsme další koupací lesní rybník, když v našem tradičním již voda pro množství řas nevyhovovala ke koupání. A tak ani čluny nezahálely.

Ani jsme celý program nestihli vyčerpat a tak na zbývající soutěže přijde řada až za rok. Většina z nás se do Slavonic opět vrátí a jistě posune laťku ještě výš.

Lepší představu o soustředění si jistě uděláte z rozsáhlého fotoalba ZDE a krátkého videa ZDE.  

Sestava hráčů: Petr Beránek, Dominik Herynek, Honza Fila, Patrik Chadim, Jirka Man, Adam Navrátil, Petr Nováček, Dominik Března, Bruno Brabenec, Bert Šmarda, Fanda Boudný, Adam Slavík, Davča Velc, Adam Zeman, Sam Jewell, Krýša Ludmila, Táda Němec, Pepa Zahajský, Adam Vodička, Finlay Jewell, Kuba Zahajský a Bětka Tallová.

Trenéři: Josef Kula, Vladimír Ludmila, Tomáš Navrátil, Tomáš Talla s pomocí několika rodičů.

Děkujeme.