Jdi na obsah Jdi na menu

ZAKONČENÍ SEZÓNY 23/24 V BRANSOUZÍCH

bransouze-240615-16-19-vert.jpgJiž třetím rokem ožilo koupaliště v Bransouzích ruchem našich hráčů všech dětských kategorií. V sobotu a v neděli 15. a 16. června 2024 jsme na něm pořádali tradiční zakončení sezóny 2023/2024 s pestrým programem.

Po loňském splutí úseku řeky Jihlavy na nafukovacích člunech jsme tentokrát zvolili jiný dopravní prostředek, kola. Pouze mini přípravka se vezla auty, ostatní na bicyklech absolvovali i trasu z Okříšek nebo alespoň hlavní výlet dne. Tím byla sobotní výprava na zříceninu hradu Rokštejn v údolí říčky Brtnice. Největší obavu jsme měli ze strmého kopce z Dolního Smrčného na Panskou Lhotu, ale i přes velké horko jej všichni zvládli skvěle. Smůla nás potkala při sjezdu ke hradu, když se malému Matějovi připletla do cesty šiška. Po havárii musel do nemocnice na šití brady, ale zakončení ani pak nevzdal.

Rokštejn nebyl jen zastávkou k občerstvení. Ukrýval tajnou zprávu vedoucí ke zlatému pokladu. Třem týmům nezbylo než ji najít a vypátrat, kde se zlaté nugety nachází. Nejednomu hráči se při hledání podařilo ztratit, konec a návrat na koupaliště však byl šťastný. bransouze-240615-16-102-vert.jpg

V podvečer kluky čekal malý nohejbalový nácvik, který vedl pan Marek Žampa. Následovala několika hodinová řada utkání. Kdo zrovna nehrál, mohl střílet ze vzduchovky s panem Ramachem. Tom Talla zase připravil atletické hody oštěpem, koulí a diskem.

Nejmenší účastníky ale nejvíc bavila vodní plocha s nafukovacími čluny a vodní pistole. Po skvělé večeři od paní Piskové hry pokračovaly. Nečekaně velký zájem vzbudil badmintonový turnaj, hrálo se až do úplné tmy. Škoda jen, že nám chyběla kytara k táboráčku na závěr dne. Příště napravíme.

Nedělní dopoledne patřilo cyklistické časovce přes Bransouze. V napínavém souboji ji vyhrál Fanda Boudný před Ádou Navrátilem a Tádou Němcem. Běžecky se zúčastnili i někteří dospělí. Po časovce jsme krátce vyhodnotili sezónu, předali medaile a pamětní fotografie hráčům. Zakončení rychle uběhlo a mnozí požadovali, aby bylo příště delší už od pátku. 

Díky všem, kdo jste přijeli, hráčům i dospělým. Tentokrát byla účast rekordní. Napočítali jsme dvacet pět dětí a dvanáct rodičů a trenérů.

Fotoalbum ze zakončení sezóny ZDE.bransouze-240615-16-42-vert-horz.jpg