Jdi na obsah Jdi na menu

VELKÝ TURNAJ ELÉVŮ, STARŠÍ ŽÁCI PLNÝ ZISK

Sobota 19. 10. i neděle 20. 10. 2024 byly úspěšné. Minule starší žáci postoupili do druhého koše ligy a nevedou si v něm špatně. Sestup zpět do třetího jim nehrozí. Elévové se oproti minulému kolu o hodně zlepšili.
 
LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SKUPINA VYSOČINA – SOBOTA 19. 10. 2024 – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
 
Premiéře ve druhém výkonnostním koši předcházela týmová dohoda na maximálním výkonu, abychom nespadli zpět. Před třetím a čtvrtým zápasem to vypadá, že ji všichni berou vážně.
 
PSKC Okříšky -  OKNOPLAST SK Jihlava lvi   8:6  (2:1, 3:1, 3:4)
Branky/asistence: Petr Nováček 4/0, František Boudný 3/0, Kryštof Ludmila 0/3, Adam Slavík 1/1, Patrik Chadim 0/1, Adam Zeman 0/1
První třetina byla celá ve znamení naší převahy a proměnit všechny šance, bylo by o zápasu rozhodnuto. Jednoznačně jsme SK přestříleli, škoda branky v závěru, kdy si míček našel mezeru u Dominikovi tyčky. Ve stejném duchu pokračovala i druhá část. Během dvou minut jsme odskočili až na tříbrankové vedení, které nás trochu ukolébalo. Na snížení jihlavských střelou z dálky jsme však včas zareagovali a gólem na 5:3 náskok udrželi až do sirény. Poslední třetina byla nejdramatičtější. Kluci z SK odmítli zápas vzdát a přidali na tempu. Viditelně nás zaskočili a my začali zmatkovat. Za stavu 5:4 bylo vyrovnání na spadnutí. Sebevědomí nám vrátil až samostatný únik Petra Nováčka na 6:4 a v rychlém sledu jsme přidali další dva góly až na 8:4. Lvi v závěru jen korigovali.
 
PSKC Okříšky -  SK JeMoBu   15:4  (7:3, 5:1, 3:0)
Branky/asistence: Petr Nováček 5/1, Jan Fila 3/1, Kryštof Ludmila 2/2, Adam Slavík 2/1, František Boudný 0/3, Albert Šmarda 2/0, Patrik Chadim 0/2, Dominik Března 1/0, Bruno Brabenec 0/1
Spokojenost s prvním zápasem byla na místě, kdyby kluci nepodcenili druhého soupeře. V začátku utkání se nestačili divit. Budějovičtí se s větším nasazením usadili v našem obranném pásmu a brzy se ujali vedení. Obratem jsme odpověděli, jenže po čtyřech minutách byl stav opět nerozhodný. Jen pomalu jsme se dostávali do tempa, které se rozhodně nedalo srovnat s předchozím zápasem. Konečná vysoká výhra se podařila, do příštích dvou utkání s těžšími soupeři však je spíš otazníkem než vykřičníkem.    
 
Sestava: Dominik Herynek, Petr Nováček, Jan Fila, Kryštof Ludmila, Adam Slavík, František Boudný, Albert Šmarda, Patrik Chadim, Dominik Března, Bruno Brabenec, David Velc, Adam Navrátil, Adam Zeman
Videa z obou utkání: proti SK Jihlava ZDE, proti JeMoBu ZDE.
 
LIGA VYSOČINY ELÉVŮ – NEDĚLE 20. 10. 2024 – OKŘÍŠKY
 
okrisky-e-241020-44.jpgMísto jednoho ligového turnaje jsme nakonec uspořádali turnaje dva. Nejprve se nám ozvali Sokoli z H. Brodu, zda by si nemohl zahrát i tým jejich nováčků. Pak se přidaly i Dačice a náš klub. Navezli jsme tedy mantinely z venkovního hřiště, v tělocvičně připravili dvě hrací plochy a doplnili rozpis. Každý ze sedmi týmů mohl absolvovat čtyři zápasy místo tří ve třech týmech, všechna pravidla oficiální ligové soutěže byla dodržena a zbývající utkání byly navíc.
 
Nechyběly ani tradiční nájezdy a závěrečné vyhodnocení obou turnajů.
 
okrisky-e-241020-96.jpgPochvalu si vybojovali naši ligoví elévové. Oproti prvnímu startu v Telči bylo patrné velké zlepšení. Projevilo se hlavně v nasazení a obranné hře. Neoficiální druhé místo za H. Brodem jen díky menšímu rozdílu branek po vzájemné remíze je výborné. Tým má určitě předpoklady k dalšímu zlepšení. Bude ale složité dosáhnout, aby kluci místo hodně individuální hry začali hrát kolektivně, včas si nahrávat míst snahy dát si každý gól sám. Uvidíme, jak na to budou příště slyšet.
 
Druhý tým složený více jak z poloviny z přípravky na soupeře ještě nestačil, vybojoval jednu remízu, zbývající tři utkání prohrál. Musíme přidat hlavně na pohybu, i když byla vidět velká snaha. Pochvala patří všem, že je žádná prohra neodradila a bojovali statečně dál po všechny zápasy.
 
ashampoo_snap_2024.10.21_15h50m14s_001_.png
 
Sestava ligového týmu: Rosťa Bacher, Marek Bacher, Lukáš Doležal, Petr Kourek, Matyáš Fiala, Jakub Lazárek, Jan Ramach
Sestava neligového týmu: Dominik Kesner, Maxim Uher, Jan Fortelný, Jakub Vít, Matěj Ramach, Martin Mašek, Dominik Trojan, Damián Pacal
 

okrisky-e-241020-112.jpg

Fotoalbum z akce ZDE.