Jdi na obsah Jdi na menu

STARŠÍ ŽÁCI 5.10. VE SVĚTLÉ N./S., ELÉVOVÉ 6. 10. 2024 V TELČI

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SK. VYSOČINA – SVĚTLÁ N./S. – SOBOTA 5. 10. 2024

Tři výhry před čtrnácti dny na domácím turnaji otevřely starším žákům šanci na postup do vyššího výkonnostního koše. Do Světlé n./S. proto odjížděli s odhodláním nepromarnit ji. Hned první utkání přitom mělo být rozhodující.

PSKC Okříšky  -  TJ Sokol H. Brod Erupting Dragons   6:6  (3:2, 1:1, 2:3)
Branky/asistence: Kryštof Ludmila 3/0, František Boudný 2/0, Petr Nováček 1/1, Jan Fila 0/2, Bruno Brabenec 0/1, Dominik Března 0/1

Hrát rozhodující utkání hned jako první zápas pro nás nebylo vůbec dobré. Naše starty bývají nervózní a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Pomalu se rozkoukáváme a soupeři toho pravidelně využívají. A když se i gólmanovi smůla lepí na ruce i nohy, nevyvíjí se zápas dobře. V prvních pěti minutách jsme prohrávali 0:2 a vepředu se nám vůbec nedařilo. Bylo jasné, že musíme uhrát alespoň remízu, kluci z Brodu však šli za stejným cílem. Napínavá bitva vrcholila až v samém závěru. O dost jsme přidali až za nepříznivého stavu 3:5, ale po chvíli byl stav opět mínus dvě branky 4:6. Závěr jsme však zvládli dokonale a během minuty a čtvrt brankami Kryštofa a Fandy skóre vyrovnali.

PSKC Okříšky  -  SK JUVENIS Přibyslav   11:3  (3:0, 3:1, 5:2)
Branky/asistence: Petr Nováček 4/2, Adam Navrátil 1/1, Bruno Brabenec 1/1, Adam zeman 1/0, Kryštof Ludmila 1/0, František Boudný 1/0, Jan Fila 1/0, Patrik Chadim 1/0, Dominik Března 0/1, Dominik Herynek 0/1

Druhý zápas měl být snadnější, ale o moc nebyl. JUVENIS si nás dobře hlídali a dlouho se nikdo nedokázal prosadit. Skromné vedení 1:0 jsme navýšili až v závěru první části a v úvodu druhé. Teprve v poslední třetině se podařilo herní převahu převést na víc branek. Tři rychlé góly hned v jejím úvodu byly vylepšením skóre, ale trochu nás i uspaly a dlouho se na hřišti nic nedělo. Závěr byl opět vyrovnaný a nebylo znát, který tým je lepší. 

PSKC Okříšky  -  ASK Bystřice n.P.   5:1  (3:1, 2:0, 0:0)
Branky/asistence: Petr Nováček 5/0, Adam Navrátil 0/1, Bruno Brabenec 0/1, Kryštof Ludmila 0/1

Čtvrtá výhra a jistota postupu do vyššího koše. Jenže zápasy ve Světlé nám připomněly řadu nedostatků v naší hře. Zejména ještě stále slabá týmová spolupráce, hrajeme silou a vůlí namísto kombinace. Tak tomu bylo i proti Bystřici. Soupeř nám dělal velké problémy dostupováním a nebýt skvělé střelecké formy Petra Nováčka, bylo by ze zápasu asi drama.  Bez včasné nahrávky a uvolnění čekáním na míček dáváme šance soupeři. Místo pohledného florbalu je ze zápasu urputný boj plný nepřesností. Taková byla celá poslední třetina. Gratulace k výhře, ale s vykřičníkem!

Sestava: Dominik Herynek, Miroslav Kvasnička, Petr Nováček, František Boudný, Bruno Brabenec, Adam Navrátil, Adam Zeman, Jan Fila, Dominik Března, Kryštof Ludmila, Patrik Chadim

Video ze zápasu PSKC – TJ Sokol H. Brod E.D.  ZDE.
Video ze zápasu PSKC – SK JUVENIS Přibyslav 
ZDE.
Video ze zápasu PSKC – ASK Bystřice (není celé, došla baterie v notebooku) 
ZDE.

 

LIGA VYSOČINY ELÉVŮ – TELČ – NEDĚLE 6. 10. 2024

telc-e-241006-7-horz.jpg

 

PSKC Okříšky  -  SK JeMoBu  1:3
PSKC Okříšky  -  Florbal Telč  2:3
PSKC Okříšky  -  Hippos Žďár n./S. červení  3:0

První turnaj sezóny elévů. V Telči se na něm sešly čtyři vyrovnané týmy, jak dokazují celkem těsné výsledky a výsledné pořadí. Naše sestavu tvořili čtyři zkušenější hráči, jeden prvním rokem v elévech, jeden hráč přípravky a dva nováčci. Po celkem nevydařeném začátku se výkon týmu s přibývajícím časem hry postupně zlepšoval.

telc-e-241006-11.jpgProti SK JeMoBu jsme vršili spoustu chyb, i když jsme si před začátkem v šatně domluvili, jak budeme hrát. Všichni běžíme za hráčem s míčkem a dva soupeře tak necháme volné, rozehrajeme před svoji branku přímo na florbalku soupeře, v šanci místo střely z blízka napálíme míček plnou silou mimo.

Druhé utkání již vypadalo mnohem lépe. V turnaji vítězné Telči jsme byli rovnocenným soupeřem. Jen na začátku druhého poločasu jsme na pár minut polevili. Jinak dobrý výkon. Odměnou bylo vyrovnání chvíli před koncem. Jenže pak přišla rozehrávka na obsazeného hráče a nehlídaný prostor před naší brankou. Nešťastná prohra.

Kluci se ze všech chyb ponaučili a v posledním utkání již dobře fungovala jak obranná, tak útočná hra. Žďár jsme nepustili do žádné větší šance a naše střelba byla mnohem přesnější. Přitom se zápas hrál v rychlém tempu, i soupeř se snažil na plno. Dobrý výkon se odrazil ve skóre a díky němu jsme v turnaji obsadili krásné druhé místo!

Velká pochvala patří všem, ale největší Rosťovi Bacherovi v brance. Hlavně v prvních dvou utkáních měl velké pilno a zachránil spoustu šancí soupeřů. Dobře se zavedli i nováčci v týmu. Matěj Ramach z přípravky překvapil nejen nebojácností, ale i krásným třetím místem v nájezdech.

Umístění: 1. místo Florbal Telč, 2. místo PSKC Okříšky, 3. místo SK JeMoBu, 4. místo Hippos Žďár n./S. červení

Sestava: Rosťa Bacher, Marek Bacher, Lukáš Doležal, Matyáš Fiala, Jan Fortelný, Jan Ramach, Dominik Trojan, Matěj Ramach

Fotoalbum z turnaje ZDE.