Jdi na obsah Jdi na menu

POHÁR ČESKÉHO FLORBALU 2024

att.bknbg6daksqlswmtgh2fmllcqzxl7v7xhbeajw9c6hm.jpgPSKC OKŘÍŠKY 4:12 FBK ATLAS BLANSKO
Branky/asistence: Tomáš Uher 1/1, Martin Noháček 1/1, Šimon Korba 1/0, Jiří Uher 1/0, Tomáš Chadim 0/1, David Kučera 0/1

Nervózní začátek zápasu z naší strany poslal Blansko do vedení už po čtyřech minutách hry. Do desáté minuty přidali ještě čtyři góly a my jsme dokázali skórovat pouze jednou. V 13. minutě jsme snížili na 2:5, ale uklidnění hry to nepřineslo, a tak katastrofální první třetinu zakončila další branka Blanska tři sekundy před koncem. Druhou třetinu jsme začali podstatně lépe. 10 minut jsme Blansku stačili, ale poté přišly chyby a Blansko přidalo další 3 branky a my jsme dokázali odpovědět pouze jednou. Třetí třetina byla plná vyloučení. Hráli jsme tři oslabení a jen jedno ubránili. Dokázali jsme proměnit naši jednu přesilovku, ale Blansko si závěr s přehledem pohlídalo a minutu a půl před koncem vstřelilo svůj dvanáctý gól. 

Nervózní a laxní začátek nás stál celý zápas. Když jsme dokázali malinko hru srovnat, tak jsme se nechali rozhodit kontroverzním vyloučením. Následné vyloučení byli úplně zbytečné. Aspoň jsme okusili, jaká velká propast je mezi Národní a Regionální ligou.

ŠSK OČOVSKÁ HODONÍN 8:5 PSKC OKŘÍŠKYatt.ynnnogsi5gg5dkl8ttfrl2leopkw46cuva6giqsupmw.jpg
Branky/asistence: Martin Noháček 3/2, Jiří Uher 2/0, David Kučera 0/1

Zaspaný začátek nás stál celý zápas. První branku jsme dostali po 11 sekundách další o minutu později. Hodonín byl prvních 8 minut prostě lepší a dokázal dát ještě 2 góly. Naší reakcí bylo stažení 3. útoku a hra se zlepšila. Následně přišla naše přesilovka 5 na 3, kterou jsme naší zbrklostí a nervozitou neproměnili. Druhou třetinu už nastoupil úplně jiný tým. Ubránili jsme oslabení a dokázali jsme vstřelit gól. V držení míčku jsme dominovali, ale nedokázali jsme se kloudně dostat do útoku. Hodonín měl dobře postavené své rozestavení a naše snaha dostat se do útoku často selhala. Soupeř nám po několikátém odebrání míčku vstřelil další branku. Nerozhodilo nás to a začalo se nám dařit se dostávat do šancí. Hodonín musel často tahat za záchranou brzdu, a tak jsme proměnili trestné střílení. Další hrubka v rozehrávce, ale darovala Hodonínu další gól. Druhá třetina skončila 6:2. Třetí třetinu už se nám dařilo a dokázali jsme vstřelit dva góly, ale jak čas ubýval, tak jsme se snažili co nejvíce dostat do útoku a naše zbrklost darovala Hodonínu další dva góly. Následoval time-out a hra v šesti. Zde jsme opět narazili na neschopnost přehrát rozestavení soupeře. Jedinou velkou šanci zastavil soupeř sekerou, která generovala další trestné střílení, které jsme proměnili. 
Kdybychom hráli celý zápas, tak bychom brali tři body do tabulky. Myslím si, že bychom nedostali tolik gólů v druhé části zápasu kdyby jsme nemuseli dotahovat čtyřgólové manko.

HORNETS BRNO ZŠ HORNÍ 13:2 PSKC OKŘÍŠKY
Branky/asistence: Šimon Korba 1/0, Marek Zezula 1/0, Petr Pojer 0/1, Dominik Čech 0/1

Perfektně chycený začátek. Dokázali jsme eliminovat soupeřovi útoky a když už se něco nepovedlo, tak to zachránil Radek Korba v bráně. Dařilo se nám kombinovat a přečíslovat soupeře, odměnou bly gól Šimona Korby ve 4. minutě. Soupeři jsme stačili a dokázali jsme ubránit oslabení. První třetinu jsme zvládli na výbornou. Druhou třetinu jsme začali v oslabení a Hornets dokázali vyrovnat. Brno začalo tlačit a v 24. minutě šlo do vedení. Na konci 26. minuty jsme dokázali vyrovnat střelou z vlastní půlky, ale o minutu později začaly tři minuty hrůzy. Během tří minut jsme dostali 5 branek a prohrávali jsme 7:2. Hornets si třetí třetinu pohlídali a náš tým, který byl ochromený,  začal dostávat góly. Zbytek zápasu dohráli mladší hráči. 

att.rigu286ap7o5l5cc39dud3-k-7wsjeu6tvz_bapt51e.jpgPrvní půlka zápasu byla výborná. Všichni makali a defacto všude se dařilo. Od vyrovnání na 2:2 to byl ale jiný tým a doufám, že tento tým nebudeme už nikdy následovat. 

SOKOL IVANOVICE NA HANÉ 2:5 PSKC OKŘÍŠKY
Branky/asistence: Martin Noháček 1/1, Jiří Uher 1/1, David Kučera 1/0, Tomáš Uher 1/0, Marek Zezula 1/0, Dominik Čech 0/1, Tomáš Chadim 0/1, Tomáš Navrkal 0/1

První zápas, který jsme odehráli od začátku do konce. Začali jsme slibně a vytvářeli si šance. Bohužel přišlo vyloučení a šli jsme do oslabení. Ivanovice ale nic kloudného nevymyslely, a tak v sedmé minutě se nám podařilo v tomto oslabení skórovat. Ze hry jsme měli více, ale v 11. minutě přišlo vyrovnání. Hned o minutu později po krásné individuální akci se prosadil Marek Zezula a vrátil nám vedení. Na branku Ivanovic se valil útok za útokem. Skvěle jsme přehrávali soupeře v naše obraném pásmu a měli spoustu šancí. Bohužel jsme je nedokázali proměnit. Druhou třetinu jsme začali v přesilovce, kde se nám povedlo navýšit vedení o dva góly. Do konce třetiny jsme nedokázali proměnit další přesilovou hru, ale ubránili jsme další oslabení. Ve třetí třetině jsme dohrávali přesilovou hru a další jsme ještě dostali. Bohužel bez úspěchu. Hra se zrychlila a přiostřila. Naštěstí jsme na tom byli lépe a Ivanovice byly donuceny faulovat. V 40. minutě zvýšil náskok Martin Noháček a v 43. minutě jsme zvýšili na 5:1. Ivanovice dokázaly jednou udeřit, ale zbytek zápasu jsme si pohlídali. 

att.uflp6p7_cjsfzov9ujb3p3x6im6nl5kuafedxotjzzc.jpgPovedený zápas ze všech stran. Konečně jsme fungovali celou hrací dobu a nenechali se zbytečně vyprovokovat.

Celkově pohár ČF pro nás nedopadl dobře. Skončili jsme na 4. nepostupovém místě, ale přineslo nám to spoustu zkušeností. Dokázali jsme, že se soupeři ze stejné soutěže dokážeme být lepší. Naopak se ukázala obrovská propast proti týmům z vyšších soutěží, ale pro náš mladý tým to jen prospělo hrát 4 odlišné zápasy.  Několik kluků prožilo první start za mužský tým. Dokonce i dva si připsali první body. Doufám, že navážeme na náš poslední zápas a sezónu rozehrajeme mnohem lépe.

Sestava: Jiří Uher, David Kučera, Martin Noháček, Marek Zezula, Petr Pojer, Radek Korba, Šimon Korba, Tomáš Navrkal, Tomáš Uher, Tomáš Chadim, Daniel Caha, Dominik Čech, Michal Pacholík, Lukáš Spilka, Jiří Chalupa

D.Kučera