Jdi na obsah Jdi na menu

MUŽI VE DRUHÉM KOLE OPĚT SE TŘEMI BODY

Druhé kolo Regionální ligy mužů se hrálo v sobotu 12. října 2024 na hale Třebíč, Horka Domky.
 
PSKC OKŘÍŠKY  12:1   FBC SALAMANDRA
Branky/asistence: Martin Noháček 4/2, Tomáš Uher 3/0, Jiří Uher 2/1, David Kučera 1/1, Šimon Korba 1/1, Tomáš Navrkal 1/1, Zbyněk Doležal 0/2, Lukáš Hájek 0/1, Radek Korba 0/1
Od první minuty utkání jsme byli na míčku. Z prvního útoku jsme vstřelili gól. V osmé minutě zvyšoval Tomáš Uher na 2:0. V jedenácté minutě už to bylo 3:0 a do konce třetiny jsme přidali ještě 3 góly. Stav po první třetině 6:0. Druhá třetina byla horší. Během prvních tří minut jsme navýšili vedení na 8:0. Ale začali jsme se přizpůsobovat stylu hry Salamandry.  V 28. minutě se povedl Salamandře vstřelit jediný gól. Rychle jsme odpověděli a tak Salamandra nedokázala nic víc vymyslet. Skóre po 2. třetině 9:1. Třetí třetinu jsme se už uklidnili. Přidali jsme 3 góly a žádný nedostali. 
Výsledek hovoří jasně. Byli jsme lepší, ale stejně je tam spousta věcí na zlepšení. 
 
SABOTS JIHLAVA   6:3   PSKC OKŘÍŠKY
Branky/asistence: Jiří Uher 1/0, Šimon Korba 1/0, Tomáš Uher 1/0, Lukáš Hájek 0/1, Tomáš Chadim 0/1, Martin Noháček 0/1
První půlku zápasu jsme byli horším týmem. Nebyli jsme schopni založit útok, když už se nám podařilo dostat se k soupeřově brance, tak jsme lacině ztratili míček. Málo střel. Neobsazování hráčů. Individuální prohry v soubojích 1 na 1. Skóre v 19. minutě bylo 5:0. Konečně to byl pro nás budíček a začali jsme se dostávat do šancí. Sabots začali faulovat a tak jsme hráli přesilovku. Tam přišlo lehké vylepšení situace, když přišlo vyloučení na obě strany. Pár sekund jsme hráli 4 na 3 a poté 4 na 4. Očividně nám hra, kde bylo více prostoru vyhovovala. Gól na 5:1 vstřelil Šimon Korba. Bohužel chyba přinesla trestné střílení. Radek Korba ho perfektně zpacifikoval. O tři minuty později jsme opět snížili. O patnáct sekund později jsme snížili už na 5:3. Sabots začali betonovat. Bohužel v jednom z nejdůležitějších okamžiků nás Sabots nachytali a velice smolným gólem upravili skóre na 6:3. Čtyři minuty před koncem jsme si vzali time-out a šli do hry v šesti. Šance jsme si vytvořili, ale nedokázali jsme je proměnit. 
Jednoznačně zasloužená prohra. Musíme zapracovat na našich nedostatcích. 
 
Ač na zisk pouhých třech bodů tento turnaj přinesl spoustu důležitého. Mezi pozitivní věci patří, že jsme neměli ani jeden výpadek. Nedostali jsme, jak v předchozích utkáních více gólů za pár minut. Další velké pozitivum je, že dokážeme trestat. Jakmile dáme gól jsme schopni jich přidat více za sebou. Když plníme pokyny, které si řekneme, tak soupeři se těžce hraje a sotva vystřelí. Hra 6 na 5 měla jedinou negativní věc. Nedokázali jsme dát gól, ale nedostali jsme a šance jsme si vytvořili. Zkrátka je hodně práce před námi, ale myslím si, že jsme na dobré cestě. Příště budeme opět silnější!
David Kučera
Odkaz na video zápasu Sabots Jihlava - PSKC Okříšky ZDE.