Jdi na obsah Jdi na menu

MORAVIAN CUP 2024

53964574677_9b3c1e8cb1_c-vert.jpgPoslední prázdninový víkend 30. 8. – 1. 9. 2024 skupina mladších žáků absolvovala mezinárodní florbalový turnaj v Olomouci. Tým doplnili ještě jeden hráč Snipers Třebíč a šest hráčů FBC Olomouc. Postupně se sehráli a výsledky nebyly špatné. Kromě českých soupeřů odehráli utkání proti Polákům a Finům, obě byla vítězná! Škoda jen, že příležitost nevyužilo víc hráčů našeho klubu.

Novou sezónu 2024/2025 jsme zahájili soustředěním ve Slavonicích, následoval Moravian cup a před ligou nás ještě čeká Junior Sokol cup v Pardubicích. Obě dosavadní akce se nám vydařily.

V Olomouci jsme startovali v kategorii mladších žáků. Los nás přidělil do velmi těžké skupiny. Celkově druhé místo Hornets Brno a třetí místo finského Esport Oilers NG to jen dokazuje. Pouze 1. SC TEMPISH Vítkovice vypadly ve čtvrtfinále a jediným slabším družstvem byl FbK Orlicko-Třebovsko. Z tohoto pohledu je třetí místo v pětičlenné skupině pro náš poskládaný tým úspěchem, stejně tak jako těsná prohra v osmifinále s Panthers Otrokovice. 

ZÁPASY V ZÁKLADNÍ SKUPINĚ V PÁTEK A V SOBOTU

PSKC Okříšky - 1. SC TEMPISH Vítkovice  1:6
První zápas, ve kterém se naši hráči s kluky z FBC Olomouc viděli poprvé. Není se proto co divit nervozitě, která byla patrná. Bez sehrání hned proti silnému soupeři. První poločas jsme ještě ubránili, ale druhý ovládl soupeř.

PSKC Okříšky - FbK Orlicko-Třebovsko  8:1
Škoda, že jsme s Orlickem nehráli první zápas. Teprve v něm jsme se mohli lépe sehrát, neboť soupeř nebyl důrazný a umožňoval nám kombinovat. Naše hra postupně nabírala na jistotě a výsledek byl jednoznačný.

53964575702_221567b22a_k-vert.jpg

PSKC Okříšky - FBC Hornets Brno  3:4
První poločas s budoucím finalistou turnaje naprosto vyrovnaný, i skóre 1:1. Ve druhé části jsme však polevili a během tří minut nechali Hornets odskočit o tři branky. Zbytek utkání byl ve znamení naší převahy a velké snahy o vyrovnání. K tomu bychom ale potřebovali o něco více času. Dobrý výkon až na zmíněné tři minuty.

PSKC Okříšky - Esport Oilers NG černá (FIN)  4:2
Výborný výkon celého týmu. Začali jsme aktivně a Finy přehrávali. O výsledku rozhodl první poločas, který skončil 3:1. Ve druhém naopak více tlačil soupeř ve snaze o zvrat zápasu. Podařilo se nám odskočit na rozdíl tří gólů a výhru ubránit. Skvělý výkon v brance podal Ondra Žampa, ale i všichni hráči v poli.
Díky třetímu místu ve skupině jsme postoupili přímo do play-off a nemuseli absolvovat jeho předkolo.

OSMIFINÁLE V SOBOTU NAVEČER

PSKC Okříšky - Panthers Otrokovice  1:2
O výsledku a našem vyřazení rozhodlo první vhazování na začátku mače. Míček získal soupeř a prokličkoval nikým nenapadán až před gólmana. Touto hrubou nepozorností jsme po pěti sekundách prohrávali o gól. Poté se na hřišti strhla velká bitva. Rychlý rušný zápas se šancemi na obou stranách. Hned na začátku druhého poločasu se nám podařilo vyrovnat, ale štěstí se přiklonilo na stranu Otrokovic. I ve vyložených šancích nám chyběla lepší muška. Stejně jako v předchozím zápase velká pochvala.

PŘÁTELÁK V NEDĚLI

PSKC Okříšky - UKS Chynów Zielona Góra (POL)   15:1
Zápas za odměnu již s klidnou hlavou. To bylo šancí, než padla první branka, ale pak jsme brankostroj rozjeli naplno. Z utkání jsme hned odjížděli domů, bylo pěknou tečkou za turnajem a všichni si je užili. Je skvělé, že pořadatelé vyřazeným týmům umožňují odehrát i přátelák. Šest zápasů za víkend pro všechny se na jiných turnajích nevidí, kolikrát jsou to jen čtyři krátké zápasy ve třech dnech. I proto do Olomouce pravidelně jezdíme.

53965791709_72b53700e7_c-vert.jpgLetošní kategorie B12 byla na Moravian cupu nesmírně vyrovnaná, což zvedalo jeho úroveň. Vyhrát tak mohl při troše štěstí téměř každý. A s tím je spojená i kvalita odehraných utkání. Skvělá příprava na novou sezónu.

Šest zápasů s přípravou a cestováním nám zabralo dost času. Přesto jsme stihli i další program. Po celý pobyt panovalo horké letní počasí. Proto jsme vynechali místní památky, muzea, bowlink atd. a vyhledávali koupání. Díky tomu známe nová místa – přírodní koupališti nazvané Poděbrady na okraji Olomouce a venkovní koupaliště přímo v centru města.

Ubytování na vysokoškolských kolejích a páteční večeře na tamní menze. V sobotu jsme obědvali a večeřeli v galerii Šantovka.

Sestava: Bruno Brabenec, Jan Fila, Kryštof Ludmila, Ondřej Žampa, Jiří Man, Adam Navrátil, Dominik Procházka (Snipers Třebíč) a z FBC Olomouc: Šimon Boxan, Gregory Grohman, Albert Hruška, Richard Jůna, František Těššeny a Karel Vítámvás

Fotoalbum s krátkým videem na konci ZDE.