Jdi na obsah Jdi na menu

JUNIOR SOKOL CUP PARDUBICE 2024

54000611700_22dda8ec41_c-vert.jpgExtrémní dešťové srážky a povětří vládnoucí celé republice ovlivnily i samotný turnaj. Několik týmů na něj nepřijelo, i my tím přišli o hráče. Naopak byla možnost, aby se jich víc přihlásilo, protože byly zrušeny fotbalové zápasy i hasičské závody. Bohužel příležitosti dostat se do tempa a souhry se spoluhráči nikdo nevyužil.

Cesta do Pardubic i zpět proběhla hladce, ani ve městě nám počasí nijak nevadilo. Na oběd jsme zašli do restaurace, kam chodíváme každoročně. Jinak jsme veškerý čas trávili po halách. Hrálo se na třech, všechny týmy se vystřídaly v největší z nich, v enteria aréně.

Turnaj se hrál systémem 3+1 pro všechny kategorie. Na dvou halách bylo postaveno po třech hřištích a na jedné dvě. Dopoledne pořadatelé vyhradili pro zápasy v pětičlenných základních skupinách. Následovala velká přestávka na oběd, a hlavně na shlédnutí extraligového utkání mezi BA SOKOLI Pardubice a Florbal Vary. Domácí jej v zaplněné enterii vyhráli 6:3. V podvečer pak pokračoval turnaj na všech hřištích. Domů jsme se vrátili až před desátou večer.

Jak si vedly naše týmy:

Starší žáci

Pro tuhle partu kluků to byl první větší turnaj v kategorii starších žáků, myslím  že si nevedli vůbec špatně.
První a druhý zápas měl obdobný průběh, kdy jsme vždy vedli 2:0 a vypadalo to dobře, ale po prvním inkasovaném gólu jsme se začali strachovat o výsledek a přestali hrát naši hru. Z toho pramenily naše chyby, první zápas jsme prohráli a druhý remizovali. 
Třetí zápas pro nás začal špatně, kdy jsme po dvou buly prohrávali 0:2. Zabrali jsme a dokázali vyrovnat, ale soupeř dal znovu 2 rychlé góly a byla z toho znovu prohra. Poslední zápas ve skupině jsme jednoznačně vyhráli 5:1. Třetí místo ve skupině nám zajistilo přímý postup do osmifinále turnaje.54000428153_6abd3a76a6_c-vert.jpg

Po přesunu do hlavní haly turnaje nás čekalo play off a kluci překvapili. Čekal nás vítěz druhé skupiny, který ještě neprohrál žádný zápas. Po velice bojovném výkonu, kdy se výsledek přeléval z jedné strany na druhou jsme dokázali zvítězit a postoupit do čtvrtfinále. Tam nás čekal soupeř, se kterým jsme ve skupině o 2 góly prohráli. Ale kluci od začátku makali a šli postupnými krůčky za postupem. Výhra 4:3 pro nás znamenala postup mezi nejlepší 4 týmy turnaje. V semifinále jsme narazili na pozdějšího vítěze, domácí Pardubice, které byli nad naše síly a ukázali nám na čem musíme pracovat. V zápase o třetí místo byl začátek vyrovnaný, ale postupem času nám začaly docházet síly a zápas jsme prohráli. Konečné čtvrté místo je pro nás super výsledek, ale nesmíme usnout na vavřínech a na trénincích dál pracovat na fyzičce, souhře a střelbě.

Mladší žáci

První zápas turnaje jsme málem nestihli. Díky tomu, že na turnaj nedorazily čtyři týmy, tak bylo rozlosování posunuto o půl hodiny na dřív. My jsme tak do zápasu vlítli bez rozcvičení, ale povedlo se. Celkově jsme základní část turnaje vyhráli celkem s přehledem.

V play-off jsme v osmifinále narazili na tým z Jablonce a hladká výhra 9:0 nás katapultovala do čtvrtfinále. I to jsme zvládli dobře výhrou nad béčkem Sokoli Pardubice a šli do semifinále. Tam jsme narazili na Draky z Hořic a po bojovném výkonu jsme byli ve finále. Tam už byl nad naše síly tým IBK Shreci. Pod jeho názvem jsme asi dobře tušili skupinu hráčů Tatranu Střešovice. Svou kombinační hrou nedal našim klukům šanci na vítězství, a tak jsme obsadili krásné druhé místo. jsc-24-skupiny-vert.jpg

Elévové

Tým elévů jsme dávali dohromady do poslední chvíle, i na pátečním tréninku, neboť se většina hlavně zkušených hráčů omluvila. Příležitost tak dostali hráči, kteří teprve s florbalem začínají, nebo do kategorie elévů letos přišli z přípravky. Mohli si vyzkoušet, jak velký turnaj vypadá a s jakým nasazením je třeba hrát. To nám v řadě momentů chybělo, hrálo se většinou na naší polovině hřiště. Potřebujeme větší nasazení, dravost, která je základem úspěchu. Technika se dá postupně naučit, ale bojovnost nebyla velká. I výsledky tomu odpovídaly, zde ale byla důležitější získaná zkušenost. Důležité bude, aby ji uplatnili v trénincích a postupně šel výkon nahoru. V lize nás čekají podobné zápasy a určitě nechceme za ostatními týmy zaostávat. 

Přípravka

Ani u přípravky nebylo snadné tým sestavit. Nakonec jen čtyři hráči a gólman. Z toho dva z minipřípravky a tři, kteří přecházejí do přípravky prvním rokem. Pravděpodobně jsme byli nejmladším týmem turnaje. To ale klukům nevadilo. Do každého utkání šli s vervou a bojovali ze všech sil. Proti starším soupeřům moc šancí na výhru nebylo, o to větší byla radost z každého gólu. Zápasy zvládli i kondičně, neboť mít jen jednoho na střídání je náročné. V brance se střídali, aby každý poznal, že chytat není vůbec jednoduché a nelze nic svádět na gólmana. Za předvedený výkon bez ohledu na výsledky všichni zaslouží velké poděkování.

Sestavy:
Starší žáci – Dominik Herynek, Adam Zeman, František Boudný, Dominik Března, Petr Nováček, Patrik Chadim
Mladší žáci – Ondřej Žampa, Jan Fila, Bruno Brabenec, Tadeáš Němec, Jiří Man, Adam Navrátil, Kryštof Ludmila
Elévové – Jan Ramach, Max Uher, Danny Götthans, Dominik Kesner, Jan Fortelný, Štěpán Beránek
Přípravka – Adam Kesner, Vít Ramach, Matěj Ramach, Matouš Bouček, Matěj Nováček

Dvacet čtyři hráčů doplňovali tři trenéři a velká skupina rodičů, která má svou pomocí a fanděním také velkou zásluhu na úspěchu pardubické výpravy.

Fotoalbum z turnaje ZDE.