Jdi na obsah Jdi na menu

HUMMEL OPEN GAME 2024

open-game-brno-240620-23-133-vert.jpgBrněnský turnaj Hummel Open Game je po Prague Games druhým největším tuzemským florbalovým turnajem pro děti a mládež. Letos se jej v termínu od čtvrtka do neděle 20. – 23. 6. 2024 zúčastnilo celkem 304 týmů.
A nechyběli jsme na něm ani my. Vlastním týmem jsme obsadili kategorie mladších žáků a juniorů. Pět našich elévů pak hrálo spolu s osmi domácími za Snipers Třebíč. Škoda, že mladší elévové nechtějí od rodičů na vícedenní turnaje jezdit, aby se zdokonalili. Například brněnský turnaj nám dává možnost zahrát si se špičkovými družstvy, od kterých je co odkoukávat. To se potvrdilo i v letošních výsledcích. 

JUNIOŘI

Dvanáctičlenná sestava z našich osmi hráčů doplněných o kamarády z Třebíče, Orlicko Třebovska a Telče. Rozlosování nám příliš nepřálo, čekala nás velmi těžká skupina. První zápasy hned proti favorizovaným týmům z CE ligy nebo 1. juniorské ligy. Teprve poslední utkání bylo s rovnocennějším soupeřem z Litomyšle.

 

PSKC Okříšky - Kanonýři Kladno  2:11                         PSKC Okříšky – FBC Liberec  0:12
PSKC Okříšky -  PANTHERS PRAHA  0:9                       PSKC Okříšky – FLORBAL LITOMYŠL  4:2

Ze 4. místa postup do 2. kola play-off:   PSKC Okříšky - UNITE (Wizards Praha)  2:9

open-game-brno-240620-23-10-vert.jpgVšechny zápasy tým odehrál s velkým nasazením. Výkon a vůle rozhodně nejsou důvodem vysokých proher. Ten je třeba hledat v rozdílných podmínkách družstev mezi něž patří velikost hráčské základny, stabilní kádr, četnost a podmínky tréninků atd. Sehranost soupeřů měla nad námi velkou převahu, což se projevilo zejména ve druhých poločasech. Například skvělý výkon proti CE ligovému Liberci, kde jsme první poločas uhráli s výsledkem pouze 0:2! Ve druhých poločasech většinou tým doplatil na snahu vývoj utkání zvrátit. Tím se hra otevřela a zkušení soupeři neváhali situace využít. Čtvrté místo z pěti týmů po výhře nad Litomyšlí nás poslalo rovnou do druhého kola play-off proti Unite, což byli hlavně hráči pražských Wizards. Opět výborný první poločas 1:2 a ve druhém převaha soupeře.

Sestava: Tomáš Chadim, Daniel Čiháček, Tomáš Uher, Šimon Korba, Štěpán Ludmila, Lukáš Broulík, Kilián Černý, Lukáš Spilka, Michal Pacholík, David Bastl, Tomáš Navrkal, Lukáš Hájek

MLADŠÍ ŽÁCI

open-game-brno-240620-23-43-vert.jpgMladší žáky trochu pronásledovala smůla. Nejen že do turnaje vstoupili pouze v deseti hráčích včetně gólmana, ale postupně se přidaly i zdravotní komplikace. Nebýt toho, mohli pomýšlet na lepší umístění. Dalším handicapem, za který si můžeme sami, byla naše malá střelecká produktivita. Bohužel se nám ji stále nedaří zlepšit, spousta střel míří do gólmana nebo mimo bránu.

PSKC Okříšky - FBC Přerov  6:5
PSKC Okříšky - I EMKOCase Gullivers White  4:5
PSKC Okříšky - FBŠ Hattrick Brno blue  17:0
PSKC Okříšky - Floorball Club Falcon 2:7

Ze třetího místa ve skupině 1. kolo play-off:
PSKC Okříšky - K1 Florbal Židenice    2:5

Do turnaje jsme vstoupili úspěšně. V utkání proti Přerovu můžeme klukům pouze vytknout, že po vytvoření čtyřgólového vedení polevili a ze závěru bylo zbytečné drama. V zápase proti Gullivers velká pochvala za předvedený výkon. Jen velmi těsná prohra s předním brněnským týmem je naší dobrou vizitkou. Jenže velké nasazení přivodilo i problémy. Petr natažený sval a Bruno otoky pod kolenem. V dalším utkání nastoupili jen krátce, spíše na zkoušku. Naštěstí to byl méně zkušený tým Hattricku a zápas byl v našich rukou od samého začátku. Zdravotní omezení však bylo znát v obou zbývajících utkáních. S Falkonem prohra tolik nevadila, ale rozhodující play-off jsme chtěli zvládnout. Jenže Petr pokulhával, Bruno část utkání hrát nemohl. Vyřazení jsme tentokrát přijali bez větších emocí, vyplynulo ze situace. Tým mladších žáků je kvalitní a věříme, že příště uspěje. open-game-brno-240620-23-112-vert.jpg

Sestava: Max Rezek, Jan Fila, Bruno Brabenec, Petr Nováček, Adam Navrátil, Patrik Chadim, František Boudný, Dominik Března, Jiří Man, Ondřej Žampa

ELÉVOVÉ

Do Brna jsme chtěli vyslat i tým elévů. Bohužel se přihlásilo málo hráčů. Proto jsme využili nabídky Snipers Třebíč a pět chlapců si zahrálo s jejich týmem. Celkem třináctičlenné družstvo zahrálo skvěle a naši se v něm vůbec neztratili. Přispěli téměř polovinou branek a asistencí, přitom Pepa hrál turnaj jen v play-off. Postup Sniperů zastavil až ve čtvrtfinále Tatran Střešovice bezvadnou kombinací v prvním poločase. Ve druhém se hra vyrovnala, ale náskok Tatranu a jeho obrana k překonání nebyly.

Hráči PSKC za Snipers Třebíč: Kryštof Ludmila, Samuel Jewell, Štěpán Rymeš, Jiří Beránek a Josef Zahajský

 

Od čtvrtka až do neděle nás zaměstnával florbal s přejezdy mezi halami. Mladší žáci se jezdili dívat na juniorku a tak na jiný program čas nezbýval. Jedinou výjimkou byla návštěva brněnské Riviéry, kterou si nikdy nenecháme ujít. K zážitkům určitě patří i přerušený zápas mladších žáků proti Židenicím na hale Startu Brno. Při pořádné bouřce totiž protékala střecha a po dlouhém přerušení se dohrávalo systémem 4+1. Pořadatelé přitom vbíhali na hřiště, aby utírali louže.

Fotoalbum z turnaje ZDE.
Video ze zápasu juniorů ZDE.
Video ze zápasů mladších žáků ZDE.