Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁVĚR LIGY JAK SE PATŘÍ

2. LIGA DOROSTENCŮ, SK. VYSOČINA – SOBOTA 13. 4. 2024 – HALA SK JIHLAVA

jihlava-d-240413-3-vert.jpg
Závěrečné kolo sezóny bylo pro dorostenecký tým velkou výzvou. Na jedné straně chtěli uhájit třetí místo v konečné tabulce, na druhé straně se jim sešly čtyři omluvenky a sestava skončila pouze v šesti hráčích a dvou gólmanech! Navíc je čekala dohrávka zápasu z února, takže tři utkání za den. Ale kapitán Šimon Korba osvědčil svoji funkci a osobním příkladem tým ke splnění společného předsevzetí dovedl. 
 

KC Okříšky-Telč  –  Spartak Pelhřimov  9:10  (2:1, 2:4, 5:5)
Branky/asistence: Šimon Korba 5/1, Vojtěch Lojka 1/2, Tomáš Navrkal 1/2, Michal Pacholík 1/2, Petr Pohanka 1/1, Jan Svoboda 0/1

Velké uznání celému týmu za jeho vynikající výkon a obětavost. Od vítězství nad suverénním vítězem ligy jej dělilo šest minut, od remízy necelé dvě minuty. Škoda závěru, kdy při jediném střídajícím hráči nám už chyběla větší pozornost a síla početný tým soupeře uhlídat. Po vyhrané první třetině jsme dlouho drželi vedení. Vyrovnání v 21. minutě druhé části nás trochu rozhodilo a Spartak získal tříbrankový náskok. V závěru třetiny jsme se dokázali zvednout a vrátit do hry. Ve třetí části padlo 10 gólů, zápas měl dobré tempo. Dvakrát za sebou jsme vyrovnali náskok soupeře a poté šli až do dvougólového vedení. Pak třemi góly zaúřadoval Pelhřimov, ale i tentokrát jsme dokázali vyrovnat. Velká škoda nepozornosti v závěru, na kterou už chyběl čas náležitě zareagovat.

 

 

KC Okříšky-Telč  –  SK Jihlava B  7:5  (3:2, 2:2, 2:1)jihlava-d-240413-34-vert.jpg
Branky/asistence: Šimon Korba 4/0, Vojtěch Lojka 1/3, Petr Pohanka 1/2, Michal Pacholík 1/0
Co se nepodařilo v prvním zápase, to tým dohnal ve druhém. Tři body mu zajistili kýžené třetí místo. Necelé dvě hodiny odpočinku nám museli stačit, abychom podali obdobný výkon jako proti Spartaku. Početná SK Jihlava měla v sestavě i zástupce z prvoligové dorostenecké soutěže a začala velmi aktivně. Naštěstí se nám podařilo skórovat jako prvním. Během pěti minut jsme získali tříbrankové vedení a s ním nešťastné uspokojení. Jihlavští se nevzdali a na začátku druhé třetiny byl náš náskok smazaný. Celá tato část byla velmi vyrovnaná. Soupeř byl více v pohybu, my naopak využívali své zkušenosti, bez střídání běhat nahoru dolů nebylo možné. Vedení získané v jejím závěru jsme již nepustili. Třetí část měla podobný průběh, soupeř ji pouze zdramatizoval kontaktním gólem pět minut před koncem, ale Petr Pohanka s Vojtou Lojkou chvíli poté týmu vrátili dvoubrankový náskok.

KC Okříšky-Telč  –  SK Jihlava B  5:1  (1:0, 2:1, 2:0)
Branky/asistence: Šimon Korba 4/1, Tomáš Navrkal 1/1, Vojtěch Lojka 0/2, Petr Pohanka 0/1

Dohrávka po čtvrthodinové přestávce. Únava na nás dopadala s plnou silou, do zápasu se nikomu nechtělo. Hned v úvodu Šimon Korba zajistil skromné vedení, stav se pak až pomalu do poloviny zápasu neměnil. Hlavně jsme skromný náskok bránili. Ale soupeři se Bořka Poukara v brance prostřelit nedařilo, držel nás hodně nad vodou. Zápas měl naštěstí už volnější tempo. I na soupeře jako by padla únava, nebo chyběla soustředěnost. Přes veškerou snahu díky nepřesnostem se nedokázal přes časté útočení prosadit. Výsledkem byla jediná branka na začátku druhé poloviny zápasu. Závěr už byl v naší režii, i když nastupovaly první křeče v nohou a spásné pohledy na časomíru.

jihlava-d-240413-42.png

Sestava: Šimon Korba, Bořek Poukar, Filip Dokulil, Tomáš Navrkal, Vojtěch Lojka, Michal Pacholík, Jan Svoboda, Petr Pohanka

Dorostenci mají za sebou sezónu 2023/2024. Nastoupili jsme do ní s týmem složeným z hráčů dvou klubů, našeho a Florbalu Telč. Důvodem byl malý počet kluků na obou stranách. Vznikla tak až nečekaně dobrá parta, která musela překonat řadu překážek. Jednak časté absence několika hráčů, hlavně jsme kvůli vzdálenosti nemohli společně trénovat, složitá byla i logistika. Výsledné třetí místo proto zaslouží velké ocenění všech a dokazuje, jak si kluci navzájem sedli. Pánové, děkujeme vám.

Fotoalbum ze zápasů ZDE.