Jdi na obsah Jdi na menu

KOMPLETNÍ HRÁLA JEN PŘÍPRAVKA

2. LIGA DOROSTENCŮ, SKUPINA VYSOČINA – SOBOTA 16. 3. 2024 – ŽĎÁR N./S.

zdar-d-270316a.jpgKC Okříšky-Telč  -  ASK Bystřice n. P.    6:9  (2:3, 2:3, 2:3)
Branky/asistence: Šimon Korba 2/1, Tomáš Navrkal 1/2, Vojtěch Lojka 1/1, Petr Pohanka 1/0, Michal Pacholík 1/0, Jan Svoboda 0/1
V utkání jsme se hned v úvodu dostali do dvougólového vedení z pohotového zakončení Šimona Korby a poté využitím přesilovky. Tím bohužel naše převaha skončila. Bystřice dobře využívala své početní převahy. Více než dvě kompletní pětky proti naší jedné se dvěma hráči na střídání, ve více než polovině zápasu kvůli zdravotním komplikacím dokonce jen s jedním.  Pravidelně střídala a již v první části tak získala převahu k otočení skóre. Křídelní útočníci naše obránce pohotově napadali a tím vázla rozehrávka. Navíc jsme často už ve středním pásmu ztráceli míček a kombinačně lepší soupeř tak gólově  mohl být stále o dva kroky dopředu. Ani závěr se nám nevydařil. Snaha byla, ale Bystřice si jej dobře pohlídala.

zdar-d-270316b.jpgKC Okříšky-Telč  -  Hippos Žďár n./S.   12:7   (2:1, 3:0, 7:6) 
Branky/asistence: Šimon Korba 3/4, Lukáš Spilka 4/1, Michal Pacholík 1/3, Tomáš Navrkal 1/2, Jan Svoboda 2/0, Vojtěch Lojka 1/0
Stejně jako v minulém zápase úspěšný vstup do utkání, stejně jako minule jsme brzy zůstali o jediném střídajícím hráči, když si Petr Pohanka pohmoždil kotník. Jinak se již naštěstí nic neopakovalo. Soupeři se v závěru první třetiny podařilo v přesilovce vstřelit gól, ale převaha nadále zůstala na naší straně. Ještě víc byla patrná v druhé části, kdy jsme si díky dobré spolupráci a střelbě vytvořili pohodlný čtyřbrankový náskok. Velký podíl na tom měl Bořek Poukar v brance, který byl v těchto minutách neprůstřelný. Vychytal i trestné střílení. V první minutě poslední třetiny jsme náskok zvýšili na 7:1 a tím se odstartoval brankostroj. Najednou necháváme obranu obranou a všichni si chceme dát gól. Vzadu zůstal jen Šimon a ostatní hurá dopředu. To se vymstilo, hra se vyrovnala a přišla dlouhá série gólů na obou stranách, celkem 13 v jedné třetině. Přitom jsme mohli zápas dotáhnout skvěle pro Bořka s jediným inkasovaným gólem.

Vítězstvím v druhém utkání jsme postoupili na třetí místo v tabulce. Obhájit jej v posledním kole však bude hodně těžké.

Sestava: Šimon Korba, Bořek Poukar, Jan Svoboda, Lukáš Spilka, Petr Pohanka, Michal Pacholík, Vojtěch Lojka, Tomáš Navrkal, Dominik Herynek

Fotoalbum ze zápasů ZDE.

LIGA VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – SOBOTA 16. 3. 2024 – SVĚTLÁ N./S.

Na ligu mladších žáků do Světlé nad Sázavou jsme jeli pouze v 8 hráčích, a ještě bez našeho stálého gólmana Ondry.

PSKC Okříšky  -  Snipers Třebíč      12:6
První zápas nás čekal proti Třebíči, do branky se postavil Jirka Man a na střídání zůstal jediný hráč do obrany a jeden do útoku. Byli jsme zvědaví, jak se hráči s touto situací popasují. Mile nás překvapili. Od začátku se vrhli do útoku a po pár minutách to bylo 5:0. V dalším průběhu zápasu ukázali, že chtějí zvítězit i když jsme je nabádali ať pošetří nějaké síly. Pořád se hnali vpřed a zápas zvládli.

PSKC Okříšky  -  Hippos Žďár n./S.   19:2
Druhý zápas proti Žďáru vypadal úplně stejně. Do branky šel znovu Jirka a za odvahu zaslouží pochvalu. Kluci do toho šli znovu po hlavě a chtěli dát co nejvíc gólů. V závěru se zápas proměnil v úplnou exhibici. Kluci si řekli, že gól musí dát úplně všichni a taky to tak dopadlo, výsledek 19:2 hovoří za vše.

Nebojím se říct, že v lize mladších žáků nemáme konkurenci. A proto je potřeba vyrazit po sezoně na turnaje po celé republice, abychom se poměřili s lepšími týmy a získali zkušenosti do dalšího rozvoje družstva.

Sestava: Dominik Března, Jiří Man, Jan Fila, Bruno Brabenec, Patrik Chadim, Adam Navrátil, Petr Nováček, Kryštof Ludmila

TN

PŘEBOR VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – SOBOTA 16. 3. 2024 – KNĚŽICE

KC Okříšky  -  ASK Bystřice               3:11                               KC Okříšky  -  Orel Kněžice               5:12
KC Okříšky  -  Centropen Dačice      6:5

Zápasy mladších žáků v Přeboru Vysočiny jsme odehráli v malém počtu, ale s velkým nasazením. V prvním zápase proti Bystřici nad Pernštejnem jsme od začátku tahali za kratší konec provazu. Soupeř byl větší a zkušenější, prohra o osm gólů musela přijít.

Druhý zápas proti favoritovi turnaje domácímu mužstvu Orel Kněžice byl podobný, přes naši snahu o napadání  a rychlé přístupy, jsme vydrželi jen poločas. Prohra o sedm gólů bolela, ale výkon byl hodný derby.

Poslední zápas proti Florbal Dačice byl dlouho dobu na straně Dačic, ale ke konci jsme zápas otočili a dokázali zvítězit o jednu šťastnou trefu. Tým složený  z Marka, Samuela, Jonáše, Tadeáše a Štěpána mi udělal velkou radost. Bojovností a nasazením si získali můj respekt.

Sestava: Jonáš Hnízdil, Samuel Jewell, Tadeáš Němec, Štěpán Zimola, Marek Bacher

TT

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – NEDĚLE 17. 3. 2024 – PELHŘIMOV

pelhrimov-p-240317a.jpgPSKC Okříšky  –  Spartak Pelhřimov                0:6
PSKC Okříšky  –  Snipers Třebíč modří            1:3
PSKC Okříšky  –  Spartak Pelhřimov - žlutí       1:6
PSKC Okříšky  –  TJ Centropen Dačice tučňáci  2:1

Pelhřimovský turnaj nezastihl hráče přípravky v nelepší formě. Jakby ještě nikdy ligu nehráli a nevěděli co a jak, ze všeho byli překvapeni a koukali. Naše hra byla zakřiknutá, ospalá. Vůbec jsme neuplatnili, co již umíme. Soupeři nás přehrávali hlavně rychlejším pohybem, pohotovostí i bojovností. Proto jsme se ke střelbě dostávali jen ojediněle, a naopak obrana měla stále plno práce. Do příštího turnaje musíme hodně dohánět, aby byly výsledky lepší.

Kromě toho jsme na turnaji hráli dva mimo ligové zápasy proti pelhřimovským týmům. Ani v jednom jsme neuspěli.
Sestava: Jan Ramach, Matěj Ramach, Vít Ramach, Matěj Nováček, Martin Mašek, Jakub Vít, Max Uher, Jakub Procházka

Fotoalbum z turnaje ZDE.