Jdi na obsah Jdi na menu

JUNIOŘI, STARŠÍ ŽÁCI A ELÉVOVÉ 9. A 10. 3. 2024

 

DRUHÁ LIGA JUNIORŮ, SKUPINA 5 – NEDĚLE 10. 3. 2024 – TŘEBÍČ

PSKC Okříšky – FbC Orel Nové Město na Moravě  7:4   (4:1, 0:3, 3:0)
Branky/asistence: Tomáš Uher 2/2, Šimon Korba 2/2, Štěpán Ludmila 1/1, Tomáš Navrkal 1/0, Vojtěch Blecha 1/0

trebic-j-240310-2.jpgPřestože je Nové Město v tabulce soutěže poslední, utkání nebylo zdaleka jednoduché. Hlavní zavinění však bylo na naší straně. Již 18 sekund od zahájení jsme šli do vedení a během sedmi minut přidali další tři branky. A tak všichni spokojeni, že se nám už nemůže nic stát. Druhá část ukázala opak. Soupeř zrychlil hru a my vypadli z tempa. Fbc mělo navrch a během deseti minut vyrovnalo. Znovu získat převahu nebylo lehké. Sice jsme hřiště postupně ovládli, ale brána soupeře byla zakletá. Prolomit smůlu se podařilo až na začátku poslední třetiny. Gól dvojice Ludmila – Korba znamenal konečný obrat hry v náš prospěch. Škoda jen vyostřeného závěru, kdy došlo po faulu na Toma Uhra k potyčce a čtyřem zbytečným vyloučením.

PSKC Okříšky – TJ Centropen Dačice  5:2   (1:0, 2:0, 2:2)
Branky/asistence: Šimon Korba 3/0, Štěpán Ludmila 1/1, David Bastl 1/0, Lukáš Spilka 0/1, Vojtěch Blecha 0/1

trebic-j-240310-1.jpgZatímco utkání proti Novému Městu bylo chvílemi vyhrocené, druhý zápas probíhal soustředěněji na hru a více korektně. Ve vyrovnané první třetině jsme skórovali my, ale i Dačice měly šance. Ve druhé části již byla znát naše převaha vyjádřená dvěma brankami, které pravděpodobně rozhodly. Zápas pokračoval ve vlažnějším tempu. Na začátku třetí části jsme vedení zvýšili a následně ubránili oslabení, během něhož jsme neproměnili skvělou šanci z brejku. Další se naskytla Š. Korbovi v podobě trestného střílení. Pokus o trik na gólmana ale neproměnil. Zbytek zápasu se již dohrál vyrovnaně zajímavějších okamžiků.

Sestava: Bořek Poukar, David bastl, Lukáš Spilka, Vojtěch Blecha, Štěpán Ludmila, Tomáš Navrkal, Lukáš Hájek, Šimon Korba, Tomáš Uher, Jan Svoboda, Daniel Caha, Filip Dokulil

Fotoalbum ZDE.
 

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SKUPINA VYSOČINA – SOBOTA 9. 3. 2024 – ZŠ OKŘÍŠKY

PSKC Okříšky – Orel Kněžice  4:12  (1:3, 2:6, 1:3)okrisky-sz-240309-1--1-.jpg
Branky/asistence: Jan Fila 2/1, Petr Nováček 2/1, Patrik Chadim 0/1
První zápasy dne nehrajeme dobře. Tak tomu bylo i tentokrát. Orlové nás dokázali pohotově obsazovat a my nestačili zabíhat do volných prostor. Díky tomu se nedařilo udržet míček a přihrávky byly naslepo s následnými ztrátami. Ještě k tomu se soupeři dařila střelba. Závěrečná siréna byla vysvobozením.

PSKC Okříšky – TJ Sokol H. Brod Erupting Dragons  2:6  (1:2, 1:3, 0:1)okrisky-sz-240309-1--3-.jpg
Branky/asistence: Jan Fila 1/0, Petr Nováček 1/0, Jiří Man 0/1
Zpočátku se zdálo, že utkání bude vyrovnané. Postupně se ale projevila lepší souhra a vyrovnanost soupeře. Začal nás přehrávat dobrou kombinací a my se museli soustředit na obranu. Do útoku jsme se už častěji nedostali. Výsledek odpovídá poměru sil.

PSKC Okříšky – ASK Bystřice  8:4  (3:1, 3:3, 2:0)
Branky/asistence: Jan Fila 3/0, Petr Nováček 2/0, Adam Navrátil 2/0, Patrik Chadim 1/1, Bruno Brabenec 0/2, Jiří Man 0/1

Nejlepší výkon našeho týmu dne, díky němuž jsme obsadili třetí místo ze čtyř v tomto kole ligy. Hodně nám pomohl vydařený vstup do utkání, během něhož jsme získali tříbrankový náskok. Poté se hra vyrovnala až na kontaktní gól ASK v polovině utkání. Hodně nám pomohla rychlá odpověď o necelou minutu později. Od té chvíli již bylo utkání pod naší kontrolou.

Sestava: Dominik Března, Jiří Man, Adam Zeman, Petr Beránek, Jan Fila, Bruno Brabenec, Patrik Chadim, Adam Navrátil, Petr Nováček, Štěpán Zimola, Dominik Herynek

Fotoalbum ZDE. Záznam živého vysílání ZDE.

 

LIGA VYSOČINY ELÉVŮ – NEDĚLE 10.3. 2024 – OKŘÍŠKY
 

okrisky-e-240309-1.jpgNedělní vystoupení obou týmů v domácím prostředí nás zastihlo v ospalé náladě. Oproti dřívějším turnajům jsme zůstali trochu pozaději. I když výsledky byly obdobné, starším elévům se nedařilo zakončení kombinací, střelba byla nepřesná. U mladších se zcela vytratila kombinace, nedokázali jsme si přihrát, každý hrál na sebe. Pochvalu mladší zaslouží pouze za utkání proti svým starším spoluhráčům, kde byla jasná snaha nedat kůži zadarmo a tím i snad nejlepší výsledek ze vzájemných derby.

Jako tradičně byl připraven doprovodný program. Soutěž „O krále nájezdů“ vyhrál Šimon Všohájek z Florbalu Telč, druhý byl Štěpán Rymeš a třetí Štěpa Beránek, oba z našeho klubu. Slalomová soutěž měla pořadí první KC Okříšky, druhé PSKC Okříšky a třetí Orel Kněžice. O přestávkách byly k dispozici dva X-boxy i dobře zásobený bufet. Jak ze sobotních starších žáků, tak z nedělních elévů jsme zápasy vysílali přímým přenosem na Youtube.

PSKC Okříšky - Florbal Telč               6:2           KC Okříšky - Florbal Telč                 2:5
PSKC Okříšky - Orel Kněžice modří     5:1           KC Okříšky - Orel Kněžice modří      3:4
PSKC Okříšky - Orel Kněžice bílí         5:0           KC Okříšky - Orel Kněžice bílí          1:4
PSKC Okříšky - KC Okříšky                6:3

okrisky-e-240309-2.jpgSestavy:
PSKC Okříšky: Jonáš Hnízdil, Štěpán Rymeš, Josef Zahajský, Šimon Hons, Martin Papoušek, Kryštof Ludmila, Tadeáš Němec, Jiří Beránek (první dva zápasy)
KC Okříšky: Rostislav Bacher, Petr Kourek, Jan Ramach, Dominik Kesner, Štěpán Beránek, Lukáš Doležal

 

Fotoalbum ZDE. Záznam živého vysílání ZDE.