Jdi na obsah Jdi na menu

JEN VÍC PODOBNÝCH VÍKENDŮ JAKO BYL TENTO!

2. LIGA JUNIORŮ, SK. VYSOČINA – NEDĚLE 24. 3. 2024 – NOVÉ MĚSTO N. M.

PSKC Okříšky – Spartak  Pelhřimov  5:3  (2:1, 3:0, 0:2)
Branky/asistence: Štěpán Ludmila 1/2, Daniel Caha 0/2, Tomáš Navrkal 1/0, Lukáš Hájek 1/0, Šimon Korba 1/0. Tomáš Uher 1/0, Vojtěch Lojka 0/1

53610404516_022d679f53_c.jpgV utkání proti vedoucímu týmu soutěže všichni hráči podali kvalitní výkon a zaslouženě slavili úspěch. Hned vstup do utkání jsme zvládli lépe, než soupeř a nenechali se zatlačit. Naše rychlé protiútoky byly účinné, skóre otevřel Štěpán Ludmila ve spolupráci s Danem Cahou. O čtyři minuty přidala branku druhá pětka zakončujícím Tomem Uhrem z nahrávky Vojty Lojky. Naše hra vycházela z dobré obrany, kterou se Pelhřimovu nedařilo prolomit. Až na konci třetiny jsme neuhlídali vytočení znamenající snížení našeho náskoku. Rozhodující náskok jsme získali ve druhé části. Nejprve Tom Navrkal skvěle vystihl Ludmilovu nahrávku těsně před branku, čtvrtý gól přesnou střelou proměnil Šimon Korba a Lukáš Hájek se blýskl individuální akcí  s dělovkou bez šance na chycení. Poslední třetina byla rozkouskovaná řadou vyloučení a zejména protesty soupeře vůči rozhodčím. Přesto jsme věděli, že Spartak žádné utkání nevzdá. Tak tomu bylo i tentokrát, nápor jsme očekávali. Teprve dvě a půl minuty a minutu před koncem  jsme dvakrát inkasovali, kdy naše koncentrace trochu ochabla. 

PSKC Okříšky – FBC Orel Nové Město na Moravě  4:3  (1:0, 0:1, 3:2)
Branky/asistence: Tomáš Chadim 1/1, Daniel Caha 1/1, David Bastl 1/0, Štěpán Ludmila 1/0, Jan Svoboda 0/1, Tomáš Uher 0/1

53610401396_dc7c0dbd8e_c.jpgDo druhého utkání jsme naopak nastoupili proti poslednímu týmu soutěže, dal se tedy očekávat hladší průběh. Tomu nasvědčovala i první třetina, kdy jsme brzy získali kombinační hrou převahu, jen se ji nedařilo patřičně zužitkovat. Jediná branka Davida Bastla neodpovídala poměru sil. Hlavně díky skvělým zákrokům gólmana Nové Město získalo sebevědomí a zápal do hry. Šestým spoluhráčem se mu stalo publikum, které ho hnalo do útoku, zatímco obranu Orlové dobře betonovali. Vyrovnání v závěru druhé části jim dodalo ještě více sil. Hned v úvodu poslední patnáctiminutovky se dostali do vedení, které jsme zlikvidovali po třech minutách útočení. Nejdramatičtější byl samotný závěr, kdo z koho. Nejprve náš timeout pro obnovu sil. Vyplatil se, po 20 sekundách jdeme do vedení. Timeout bere i soupeř, ale po zisku míčku mu Ludmila s Uhrem hatí plány a skórují na 4:2. Jenže po 10 s Orlové oplácí, stav 4:3. Posledních 7 sekund se nám daří zabránit střele na Bořka Poukara v naší bráně. Však toho za celých 45 min. hodně zachránil. Pěkný, oboustranně férově vedený zápas, který si užili hráči i publikum (bohužel jednoho fanouška domácích musel rozhodčí vykázat, a byl tak ošizen o krásný závěr) 

Sestava: Bořek Poukar, Tomáš Uher, Tomáš Chadim, Jan Svoboda, David Bastl, Štěpán Ludmila, Tomáš Navrkal, Lukáš Hájek, Šimon Korba, Vojtěch Lojka, Daniel Caha

Fotoalbum ze zápasů ZDE.

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SK. VYSOČINA – SOBOTA 23. 3. 2024 – ZŠ OKŘÍŠKY

PSKC Okříšky – SK Jihlava   2:5  (0:2, 1:2, 1:1)
Branky/asistence: Bruno Brabenec 1/0, Petr Nováček 1/0

Sk Jihlava opanovala toto kolo třetího koše, nám se však s ní podařilo oproti ostatním dvěma soupeřům uhrát nejnižší prohru. A přitom jsme jí ještě dva góly vysloveně darovali nešťastnými technickými chybami. Tentokrát jsme nastoupili jen s osmi hráči většinou kategorie mladších žáků a gólmanem proti patnáctičlennému družstvu až o tři roky starších hráčů. Tomu odpovídala i taktika soustředěná na obranu. Celý tým zaslouží velkou pochvalu, že dodržoval, co jsme si domluvili. Včasné obsazování hráčů, blokování střel. Bylo zřejmé, že v útoku se příliš neprosadíme, přesto se Brunovi a Petrovi 53609523827_3969986940_c-vert.jpgpodařilo skórovat. Hlavně je třeba ocenit koncentraci kluků až do konce utkání. Obvykle odehrajeme dobře polovinu utkání a ve druhé nedokážeme vzdorovat. Tentokrát tomu bylo naopak.

PSKC Okříšky – ASK Bystřice n. P.  3:9  (0:3, 1:4, 2:2)
Branky/asistence: Petr Nováček 2/0, Petr Beránek 1/0, Adam Zeman 0/1, Bruno Brabenec 0/1

Bohužel výkon z prvního zápasu jsme proti ASK nezopakovali. Krátká deseti minutová přestávka nestačila, abychom se dokázali soustředit. Spíše na všechny padl útlum. Rozjezd byl svižný, hrál se otevřenější florbal, ve kterém brzy získal soupeř navrch. Oproti prvnímu utkání jsme zpomalili, přestali protihráče dostupovat a nechávali mu prostor na kombinace. Dvě třetiny naše hra pokulhávala a Bystřice měla patřičně navrch. Teprve ve třetí třetině se nám podařilo zvednout a vyrovnat alespoň obraz hry na hřišti.

PSKC Okříšky – Orel Kněžice  11:3  (6:0, 2:1, 3:2)
Branky/asistence: Petr Nováček 6/1, Bruno Brabenec 0/7,  Jan Fila 3/0, Adam Zeman 1/2, Jiří Man 1/0

Odpočinek přes dva zápasy pomohl. Náš tým stále jen s osmi hráči do pole, ale kněžičtí měli situaci ještě složitější. Na střídání jim zbýval hráč jediný. V úvodu však počty nehrají velkou roli a ten jsme mnohem lépe zvládli my. Převahu dosvědčuje šestibrankový náskok do první sirény, a to díky dobré kombinační hře a pohotovému zakončování. I další dvě třetiny jsme měli utkání pod kontrolou. Orlové proměnili jedno trestné střílení a po jedné brance v závěru druhé a třetí třetiny. Zasloužená výhra, která napravila zklamání ze zápasu proti ASK Bystřice.

Sestava: Dominik Herynek, Dominik Března, Jiří Man, Adam Zeman, Petr Beránek, Jan Fila, Bruno Brabenec, Patrik Chadim, Petr Nováček

Fotoalbum ze zápasů ZDE. Záznam živého přenosu turnaje ZDE.

LIGA VYSOČINY ELÉVŮ - NEDĚLE 24. 3. 2024 – ZŠ OKŘÍŠKY

Sestavit dva týmy bylo tentokrát hodně složité, přitom jsme turnaj pořádali doma. Zasáhl souběh s fotbalem i nemocnost. Sešlo se nám deset omluvenek! A tak starší elévové nastoupili pouze v pěti a mladší mohli střídat dvěma hráči, neboť jich bylo šest. Výsledky jsou uvedeny v tabulce.

ashampoo_snap_2024.03.25_22h24m56s_011_.pngTurnaj se nelišil od předchozích kol. Starší elévové potvrdili bez zaváhání svoji suverenitu. Jen ve čtvrtém zápase proti Erupting Dragons již na nich byla patrná únava, když nemohli příliš střídat. Mladší elévové mile překvapili dvěma remízami a snad svůj pokrok potvrdí i na posledním kole ligy na konci dubne ve Světlé nad Sázavou. Do té doby ještě pořádně potrénujeme. 

Sestavy:
PSKC Okříšky – Kryštof Ludmila, Tadeáš Němec, Jonáš Hnízdil, Samuel Jewell, Šimon Hons
KC Okříšky – Jakub Lazárek, Marek Bacher, Rosťa Bacher, Dominik Kesner, Lukáš Doležal, Matyáš Fiala

Záznam živého přenosu turnaje ZDE.